Причините, поради които някои хора са хронично нещастни

2015-05-19 14:59:00
Причините, поради които някои хора са хронично нещастни
Снимка: iStock

Има хора, които цял живот са нещастни, без нищо кой знае какво лошо да им се случва. Причината за тяхното нещастие не е лошият късмет, а навиците, които имат. Всеки човек понякога е в лошо настроение и попада в серия, когато му се случват предимно лоши неща, но това е нещо нормално. Разликата между щастливите и нещастните хора е в това колко дълго остават подвластни на тези емоции. Виж кои са причините някои хора да бъдат постоянно тъжни и нещастни:

 

Завиждат – когато постоянно гледаш какво се случва в живота на останалите и се сравняваш с тях, трудно би могъл да бъдеш щастлив, защото си сигурен, че животът е несправедлив спрямо теб. Това, че виждаш един човек в момента усмихнат, щастлив и в добро финансово положение, не означава, че той е бил такъв преди няколко месеца или години и че не е извървял трънлив път, за да се добере до щастието си.

 

 

Не вярват на никого – да, има доста хора, които са готови да те подведат, то това не означава, че всички са такива. За да бъдеш истински щастлив трябва да имаш приятели, на които може да се довериш. Най-вероятно и сред тях ще има предатели, но такъв е животът.

 

Оплакват се постоянно – всеки човек се има проблеми и неща, за които да се притеснява. Това обаче не означава, че трябва да занимаваш околните само със себе си и да ги натоварваш, като постоянно се оплакваш. Никой не харесва хората, изпълнени с отрицателни емоции.

 

Вярват, че животът е тежък – да, не е лек, но пък е изпълнен с толкова много красиви и положителни моменти, че си заслужава от време на време да стискаш зъби, когато не се чувстваш добре. Нещастните хора смятат, че са жертви на живота и се чудят, когато някой друг им каже, че животът е невероятен дар.

 

Притесняват се за бъдещето си – нормално е да мислиш за това, което ще ти се случи и да искаш най-доброто за себе си, но нещастните хора мислят само за това какво може да се обърка. Ако можеш да направиш нещо по въпроса – направи го, но ако нищо не зависи от теб е глупаво да се тревожиш.

 

Концентрират се върху лошите неща – в живота се случват както хубави, така и лоши неща. Нормално е да привличаш вторите, ако постоянно мислиш за тях. Щастливите хора знаят, че нищо не е само черно или само бяло, намират баланса и живеят с усмивка на лицето.

 

Искат всичко да е под контрол – всеки човек иска да контролира живота си и в това няма нищо лошо, стига да не се превърне във фикс идея за теб. Има някои неща, които не зависят от нас и каквото и да направиш, няма как да ги промениш. Така че контролирай само това, което можеш.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия